Bezig met laden...
Alt

Wie we zijn

Wij zijn Munzer en Marwa. Gevlucht uit Syrië in 2015, hebben wij in Nederland een nieuw thuisland gevonden. Een van de eerste dingen die we hier gedaan hebben is de taal, de mensen en de regels te leren begrijpen. Dat is voor een groot deel al gelukt. Zoveel dat wij niet alleen ‘ingeburgerd’ zijn; we zijn trots dat we sinds 2019 met ons gezin (4 kinderen) officieel Nederlander zijn. Natuurlijk wilden we ook zo snel mogelijk een bijdrage leveren aan de maatschappij en hier ons brood verdienen.


Wat we willen

Onze droom was vanaf het begin om hier een restaurant te openen. In Damascus hadden wij ook een restaurant en serveerden allerlei heerlijkheden uit de gevarieerde, gezonde en vaak verrassende Syrische keuken. Syriërs voelden zich bij ons 'lekker uit' en 'lekker thuis'. Een stukje van dat gevoel ‘Thuis in Syrië’ willen we aanbieden in Zuid-Limburg. Na lang zoeken vonden wij een pand in Nijswiller, dat wij tijdelijk bewoonbaar mogen houden totdat daar een definitieve bestemming voor komt. Hierdoor en dankzij de hulp van velen, maken wij in Nijswiller een begin om onze droom te verwezenlijken.


Crowdfunding

Ons startkapitaal is bescheiden. Het bestaat uit geld dat vrienden en familie bij elkaar hebben gebracht om ons op weg te helpen. Ons restaurant  moet in alles goed, veilig en volgens de strenge keuringseisen voor de Horeca zijn ingericht. Voor ons moet het ook sfeer uitstralen en wát we aanschaffen moet van goede kwaliteit zijn: mensen moeten bij ons kunnen genieten op niveau. Om ons startkapitaal voor de eerste maanden te vergroten hebben wij een systeem bedacht waarop mensen ons aan voldoende startkapitaal kunnen helpen en daar méér voor terugkrijgen dan ze geven.

Wij geven ‘tegoedbonnen’ uit, die mensen na twee maanden kunnen inwisselen in ons restaurant. Zij krijgen bij inwisseling dan 10 % korting op wat ze met hun bon bestellen. Je krijgt dus na 2 maanden 10% rendement op je geld. Op die manier wordt het extra aantrekkelijk om te komen eten bij Sha’aam of wordt zo’n tegoedbon een origineel en smaakvol cadeau met Sinterklaas of Kerst.
Je kunt de bonnen ook aanschaffen als ‘Aandeel’ in de zaak door bijvoorbeeld een bon van 100 of (meer) euro te kopen. Dat geld blijft minimaal 6 maanden beschikbaar als startkapitaal voor het restaurant. Na 6 maanden kan geld worden teruggevraagd en krijgt je een tegoed van 5% van het ingelegde geld, te besteden in het restaurant.
In beide gevallen levert de bon driemaal voordeel:
- het heeft voor startkapitaal gezorgd, zonder dat daarvoor duur geld bij een bank geleend moet worden
- Het heeft de geldgever snel een rendement opgeleverd dat hij bij een bank niet krijgt
- Het geeft de geldgever (en vrienden/kennissen bijvoorbeeld als ‘cadeaubon’) een extra stimulans om mee te genieten van onze droom.

Wie mee wil doen en tegoedbonnen wil verwerven, stuurt ons het bedrag dat hij of zij wil besteden naar bankrekening NL 49 INGB 0006 392408 van Restaurant Sha-aam onder vermelding van ‘Tegoedbon’ en naam en volledig adres. Wij zorgen dat u de bon zo snel mogelijk in huis heeft.


Nijswiller

Ons restaurant ligt aan de Rijksweg in Nijswiller, snel bereikaar vanuit Vaals en Aken. Vanuit de andere windrichting ligt Heerlen vlakbij en meer naar het westen Gulpen en verderop Maastricht. Er ligt een parkeerplaats achter het restaurant.
Rondom het dorp ligt het lieflijke Sinzelbeekdal, een prachtig fiets- en wandelgebied, Het uitgestrekte driesterren Heuvelland, met z’n prachtige vergezichten, karakteristieke dorpjes, culturele, historische, culinaire, ontspannende pleisterplaatsen vormt een we;lkome aanvulling op ons restaurant. Sha’aam is het ideale start-, pauze- of eindpunt van genieten in het Heuvelland